DARBAS

Labai svarbu: kaip išsaugoti keptų bulvyčių traškumą1 min read

5 rugsėjo, 2019 < 1 min
Rimantė Kulvinskytė

Autorius:

Rimantė Kulvinskytė

Labai svarbu: kaip išsaugoti keptų bulvyčių traškumą1 min read

Reading Time: < 1 minute

Žinau žinau… greitas maistas = greita mirtis. Bet aš – šventa tikėtoja tuo, kad viskas galima mažais kiekiais, ir visos nuodėmės, kurių dažnumą ir kiekius gali kontroliuoti, yra gerai. O jeigu jau su šeima ir nukeliaujame į greito maisto restoraną, jokiu būdu savęs negraužiu – mėgaujuos kiekvienu kąsniu! Ir nuo bulvyčių druskuotus pirštelius apsilaižau. Ir dar maldelę sukalbu, kad visos kalorijos į papus nueitų. Bet ne apie mane dabar, o apie bulvytes. Jūsų dėmesiui – draugų ir mano patikrinti greito maisto triukai.
– Jei valgysi automobilyje ir nenori viena ranka knistis po riebaluotą maišą, paprašyk, kad mėsainį įdėtų atskirai nuo bulvyčių.
– Nedėk popierinio maišo ant sėdynės – gali likti dėmė.
– Padėk pravirą maišelį su maistu prie kelevio kojų ir įjunk kojinį šildymą ant maksimumo – išlaikysi karštą maistą iki pat namų.
– Dabar apie pravirą maišą. Daugeliui (ir man) atrodė logiška kuo geriau jį uždaryti – tam, kad išsaugotum šilumą. Tiesos tame yra, bet kartu yra ir garų, kurie susikaupia maiše ir traškiąsias bulvytes paverčia neaiškia minkšta materija – lyg per lietų jas namo nešęs būtum. Ir visas džiaugsmas dingsta. Ir nuodėmė nebe tokia skani. Taigi, atverkit maišelius traškesnių bulvyčių vardan.
Ir nesuvalgykit visų bulvyčių dar mašinoj. Nors ne, valgykit, jei tik tai teikia laimės.

Rimantė Kulvinskytė

Rimantė Kulvinskytė

Esu žurnalistė, televizijos ir radijo laidų vedėja, mama, žmona, dukra ir draugė. LAIMĖS DIETA yra mano kelionė ir bandymas sujungti visus šiuos vaidmenis taip, kad kiekviename jų jausčiausi laiminga. Čia dalinuosi savo asmeniniais išgyvenimais, patirtimis ir pamokomis, kurios suteikia drąsos pradėti dieną. Labai tikiuosi, kad čia rasi kažką artimo sau.
Patiko straipsnis? Paremkite puslapį Patreone (spauskite mygtuką, esantį žemiau).